voeding & huid

Welke voeding tegen huidveroudering

In eerste instantie zou je denken, huh ik moet producten smeren op mijn gelaat om überhaupt huidveroudering tegen te gaan? Jazeker, dat klopt, vergeet niet dat er vele merken op de markt zijn welke zeggen te werken tegen huidveroudering, echter zit er zo’n enorm klein percentage werkstoffen in dat dit bijna tot geen effect heeft op de huid. Zonde dus, je kunt dan beter iets meer uitgeven en blij zijn met resultaat.

voeding en huid
voeding en huid

Weet je wat nog toffer is? De huid van 2 kanten te helpen, het dagelijkse ritueel is belangrijk, denk hierbij in de ochtend aan het reinigen van de huid, het serum en de dagcrème, in de avond ga je van start om de huid te voeden dit start je met de huid te reinigen, het serum en de nachtverzorging oftewel de nachtcrème aan te brengen op het gelaat. Door de juiste producten voor de huid te hebben gaat er verschil plaatsvinden, maar door de juiste voeding ook nog eens binnen te krijgen krijg je dubbel resultaat en dit binnen een korte termijn. En ja natuurlijk ook nog eens gezond! Leer meer in de online opleiding voeding & huid.

Vitamine A

Waarschijnlijk ken je Retinol oftewel vitamine A, maar wist je dat je vitamine A nodig hebt voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid? Het zit in grote hoeveelheden in lever en wordt vaak aan Margarine, Halvarine en bak- en braadproducten toegevoegd. Bovendien maakt je lichaam vitamine A aan uit zogenaamde Carotenoïden en die zitten bijvoorbeeld in worteltjes. Tja de tip, worteltjes gaan eten!

voeding & huid

Vitamine C

Dan nog iets leuks, als je bij iemand het woord spruitjes laat vallen, weet ik dat ongeveer 80% hiervoor zijn neus flink optrekt. Alleen wat je waarschijnlijk niet wist is dat deze minikooltjes veel meer vitamine C bevatten dan Sinaasappels? Nee waarschijnlijk wist je dat niet en dat is ook niet vreemd, maar daarom vertel ik het je! Vitamine C is onder meer nodig voor de vorming van bindweefsel en zorgt voor een stevige huid. Wellicht toch eens proberen om spruitjes te eten. In de online opleiding Voeding & Huid neem ik je mee in wat voeding met de huid kan doen en hoe juist door voeding huidproblemen hunnen ontstaan en verergeren. Ook is het zo dat bepaalde voedingstoffen en mineralen juist ervoor kunnen zorgen dat huidproblemen aanzienlijk verminderen. Dit is de juiste informatie je graag tot je wilt nemen om zo het beste uit de huid te halen.

Vitamine E

En dan stiekem nog even snel een laatste tip over Zonnebloem Olie welke boordevol Vitamine E is. Dit is een van de beste Antioxidanten die er bestaat welke de cellen beschermt tegen vrije radicalen.
Plantaardige oliën en plantaardige producten als granen, noten, zaden, groenten en fruit zitten vol met vitamine E.

Voor nu, succes met mijn tips en EET JE MOOI! Start met de online opleiding Voeding & Huid, en creëer van jezelf een echte Professional!

Love and care, Leentje Henraat

business coach en algemeen directeur
Scroll naar top