fbpx
microdermabrasie cleyo beauty professional

Jezelf blijven ontwikkelen als specialist door het volgen van de fysieke opleiding Microdermabrasie

Zoals jij als specialist weet, is dat onze huid zichzelf vernieuwt tussen 28 en 30 dagen. Na ongeveer het dertigste levensjaar vertraagt dit proces en vernieuwt onze huid zichzelf tussen de 50 en 60 dagen. Tijd voor je klant om op zoek te gaan voor een huidverbeterende behandeling. Microdermabrasie is een pijnloze, effectieve techniek om de huid gladder, zachter en frisser te maken en deze te ontdoen van fijne belijningen, Comedonen, gevolgen van Acne zoals oppervlakkige littekens, vergrote poriën en huidverkleuringen. Voor jou in je salon dus een echt pluspunt.

Wat is Microdermabrasie?

Microdermabrasie is een mechanische peeling die de dode huidcellen verwijderd. Voordeel van een Microdermabrasie behandeling welke jij gaat uitvoeren bij je klanten is dat de celdeling wordt geactiveerd. De doorbloeding neemt toe en dit proces zorgt ervoor dat de stimulatie van de Collageen productie en huidvernieuwing in actie wordt gezet. Hier wordt je klant echt blij van, tevens voelt je klant direct na 1 behandeling al een aanzienlijk verschil.

Wat kun jij als schoonheidsspecialist behandelen met Microdermabrasie?

huidtypen microdermabrasie cleyo beauty professional

De verschillen

Een Microdermabrasie behandeling kan uitgevoerd worden op 2 verschillende technieken, kristal of diamant. Bij de kristal techniek wordt de huid vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden er kristallen tegen de huid geschoten.

Diamant Microdermabrasie is een techniek waarbij er met een diamanten kop de bovenste laag van de huid wordt verwijderd. Door de huid te vacuüm te zuigen worden de dode huidcellen direct afgezogen.

Hoe verloopt een Microdermabrasie behandeling?

Voordat je start met de Microdermabrasie behandeling bij jouw klant, wordt de huid goed gereinigd. Op een vuile huid kun je immers weinig resultaat bereiken. Tijdens de behandeling wordt de buitenste laag van de huid afgeslepen met of zonder hele fijne kristallen. De dode huidcellen worden verwijderd met als gevolg dat de vorming van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Zorg na de behandeling dat je klant zijn of haar huid 2 keer per dag insmeert oftewel behandelt met nabehandelingscrème de Protector Suncreen en geef duidelijk aan dat blootstelling aan zonlicht tot 4 weken na de behandeling moet worden voorkomen. Gemiddeld zijn er 6 tot soms 12 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen, welke je klant voor ogen heeft. Om de intensiteit te versterken kan je Microdermabrasie samen worden uitgevoerd in combinatie met een chemische/fruitzuren peeling of Microneedling behandeling. Let wel op dat je de juiste volgordes en protocollen aanhoud welke we in de trainingen en opleidingen doornemen.

Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen over Microdermabrasie of de cursus of training hiervan? Of ben jij juist klaar om van start te gaan met de fysieke opleiding Microdermabrasie? Neem dan contact op met info@cleyobeautyproducts.com

Scroll naar top