Corona heeft invloed op de huid

Op dit moment merken 1 op de 3 mensen steeds vaker dat ze meer last te krijgen van hun huid en huidproblemen. Het Corona virus heeft hier een flinke invloed op. De huidspecialist Leentje Henraat heeft hiernaar diverse onderzoeken en research gedaan. Met name de toename in de jaren 2020 en 2021 van huidproblemen tijdens het Corona virus en de lockdown. Er is door deze research uitgekomen dat meer dan 36% van de bevolking meer last heeft gekregen van huidproblemen.

De top 5 van huidproblemen door Corona zijn:

  1. Eczeem
  2. Psoriasis
  3. Acne
  4. Rosacea
  5. Droge huid

De vele klachten van Corona op de huid

De klachten welke het meest gemeld zijn, is jeuk, irritatie en onzuiverheden. Doordat er jeuk en irritatie plaatsvindt op de huid, wordt er veel gekrabd aan het gelaat of gezicht. Dit resulteert in meer littekens en onzuiverheden. Iets wat jij als persoon natuurlijk niet wilt hebben. Vaak is het in het begin onwetendheid waar deze klachten op de huid vandaan komen. Nu door vele onderzoeken is gebleken dat het Corona virus meer invloed heeft op de huid dan wij normaal zouden denken.

Corona stress

Doordat het Covid Virus in heel Nederland en België flink toeslaat zul je merken dat je als mens meer stress ervaart. Ofwel Corona stress. Dit komt doordat het een onbekende factor is van stress en velen kunnen de oorzaken van Corona stress nog niet onderbouwen. Wel weten we dat veel mensen van de bevolking Corona stress met zich meedragen, door thuiswerk, onwetendheid, angst en niet weten wat het Covid Virus verder met zich meebrengt. Hierdoor bouw je stress op, wat continue gevoed wordt om het stress level te verhogen door diverse berichten vanuit de media, angsten en bekenden om je heen welke helaas getroffen zijn door het Coronavirus. Doordat er steeds meer varianten van het Covid virus zich ontwikkelen is het moeilijk in te schatten wanneer je aan het plafond zit van je stress level.

Hulp vragen Corona en huid

Een verslechterde huid is het resultaat voor een op de drie mensen nu tijdens de Corona tijd, mogelijke oorzaken zoals stress, mondkapjes, slechte nachtrust en een ongezond voedingspatroon. Deze hebben allemaal van invloed op de huid. Hierdoor blijf als persoon met vragen zitten. Wat kan ik hier zelf aan doen? Wat helpt er mee om mijn huid te verbeteren en de Corona huidklachten niet toe te laten in mijn huidbarrière. Wel is het verstandig om de drempel over te stappen naar de huidspecialist. Ik zou je met name aanraden om langs de huidspecialisten van Cleyo Skin Experts te gaan, er zit vast een locatie bij jou in de buurt. Deze huidspecialisten zijn speciaal opgeleid om om te gaan met de huidproblemen welke voortkomen uit het Corona virus.

Wat kun je zelf doen?

  • let op een gezond voedingspatroon
  • reinig je huid elke ochtend en avond met de Calming Face Wash
  • Start met een vitamine C boost als serum
  • Drink voldoende vocht
  • Pak je nachtrust, je lichaam geeft aan wanneer het teveel wordt. Luister hiernaar zodat je desnoods met een powernap je energie omhoog kunt krikken.

Mocht jij als schoonheidsspecialist of huidspecialist meer willen weten over de Corona klachten en hoe jij je klanten kunt helpen, neem dan contact met ons op.

Scroll naar top